Op de conferentie ging het, de dag dat ik er was, over het vertellen van verhalen voor duurzame merken. Van ‘story telling’, tot ‘story doing’ en ‘brand substance’.

Hoe vertel je het verhaal van je duurzame merk? Of van het duurzame aspect van je merk? Allerlei vertel-technieken kwamen aan bod, maar het belangrijkste was nog wel het grote verhaal (de moraal) te vertellen in bite-size stukken. Dus het tastbaar maken van duurzaamheid in je merk. Niet vertellen hoe goed (bezig) je bent, maar het zichtbaar maken van iconische innovaties en daarmee externe participatie handvaten geven. Stel je dus niet boven je klant, neem hem/haar serieus en biedt haar iets concreets aan als gelijke. De brand substance zit in de innovatie, de verantwoordelijkheid en het engagement van het merk met haar  stakeholders. Ga naast je klant staan. Helaas kon ik maar 1 dag aanwezig zijn.

Alle presentaties van de conferentie zijn nog te bekijken

Tags:, , , ,